Her får du 4 gode tips til, hvordan du kan ordne dit vaskerirum

Vaskemaskinen og tørretumbleren er normalt placeret i et vaskeri rum og skaber varme og fugt. Enkel vedligeholdelse er påkrævet for at hjælpe med at undgå vandproblemer og skimmelsvamp i rummet. Man kan nogle gange ikke undgå, at få sig nogle vandskader her og der. Men følger man nogle af disse 4 simple tips, vil du garanter dig selv mod vandskader, og vil lærer hvordan du kan mindske risikoen for vandskader i fremtiden.

Følgende retningslinjer er enkle at følge og giver gode tips og hjælper mod potentielle vandskader, der kan forårsages af vaskemaskinen, tørretumbleren, slangerne, filtrene eller endda vasken. Hvis du sørger for at udføre disse inspektioner med få måneders mellemrum og vær grundig med dem, mens du udfører dem, kan du hjælpe dig selv mod ekstra udgifter på grund af eventuelle vandskader eller skimmelsvamp som muligvis har brug for hjælp af professionelle der kan fjerne skimmelsvampen, eller en VVS’er der skal komme og hjælpe dig. Men prøv disse fire tips, og du gør dig selv en kæmpe tjeneste.

Sådan tjekker du din vaskemaskine

Vaskemaskinen er tilsluttet både koldt og varmtvandsledninger. Du kan starte med at få tjekket dem så ofte som muligt. Start med samlingerne og hvis du finder en lille eller større lækage, så ret lækagen med det samme, hvis du finder den. Sørg for at kontrollere begge ender af vandledningerne. Rengør eller udskift filtrene en gang imellem, det kan være hver tredje måned eller når du kan se at filtrene lige har brug for noget rengøring. Et blokeret filter vil bremse vandstrømmen ind i vaskemaskinen og kan forårsage nogle funktionsfejl. Dette problem er værre i områder med hårdt vand. Undersøg afspærringsventilen ved at se efter dryp i vaskemaskinen, mens den ikke er i brug. Hvis du opdager en lækage, skal du udskifte ventilen med det samme. 

Undersøg slanger og filtre

Som i de fleste apparater starter problemerne ofte i slangen. Hold mindst et par centimeter mellem vandtilslutningen og bagsiden af vaskemaskinen. Denne plads forhindrer slangen i at knække og sprænge. Tjek slangerne og udskift dem, hvis de er gamle. Overvej at installere stålflettede slanger der er mere effektive og holdbare i længden. 

Tjek din tørretumbler i ny og næ

Tørretumbleren er tilsluttet en ventilationsslange. Tjek det omhyggeligt. Tørretumblerens ventilationsslange skal tilsluttes udendørs. Kig efter fnug bag og under tørretumbleren, og sørg for, at udluftningsrøret ikke er tilstoppet. Gør udstødningen så kort som muligt, så tørretumbleren kan udlufte effektivt og ikke skabe et dårligt miljø i dit vaskeri rum. 

Undersøg brugsvasken 

Brugsvasken er nogle gange kilden til vandrelaterede problemer. Søg efter utætheder under vasken. Et dryp under vasken kan være tegn på problemer og bør repareres med det samme. Langsomt drænende rør kan indikere på et delvist blokeret afløb. En konstant dryppende vandhane skal repareres omgående. Udskift vasketætninger, hvis de er revnede eller løse. Dampede eller plettede vægge omkring VVS-rør indikerer en intern lækage, der skal rettes, før der opstår yderligere skade. 

admini