Ved du, hvad en slyngevugge er?

Det kan utvivlsomt være både desorienterende og udmattende at blive førstegangsforælder. Derfor har man brug for al den hjælp man kan få. Både når den kommer fra venner og familie, men selvfølgelig også gerne, hvis det kommer fra et stykke smart udstyr. Bare det at tage stilling til alt det udstyr, man i dag bliver fortalt, at man har brug for som forælder til et lille barn, kan i sig selv være enormt udmattende.

Derfor kan man være fristet til bare at vende det døve øre til og læne sig til svigermors gode, men afgjort gamle, råd. Det ville dog være en ærgerlig løsning, da man således heller ikke fordel i alle de gode opfindelser, der er kommet til siden da. Har du for eksempel hørt om den såkaldte slyngevugge?

Kend barnets søvncyklus

En slyngevugge er nemlig præcis hvad det lyder som: En vugge i form af et stort stykke stof, der hænger fra loftet i form af en slynge. Ofte hænger en slyngevugge sågar i et par fjedre, hvilket giver en slyngevugge den ekstra vuggende fornemmelse.

På grund af alt fra fjedrenes vuggen til slyngens naturlige svang, er en slyngevugge det oplagte stykke udstyr til at afhjælpe førstegangsforældres største problem: Manglende søvn. Det problem gør sig afgjort gældende for både barn og forældre.

Særligt hvis det er barnet, der ikke vil falde i søvn, kan det dog lede til bekymring. Det kan dog skyldes mange ting lige fra udefrakommende stress til det faktum, at små børns søvncyklus bare adskiller sig markant fra vores egen. Du kan læse meget mere om den slags på https://ammenet.dk/wiki/s%C3%B8vn.

Hvordan kan en slyngevugge bruges?

Hvis barnets manglende søvn skyldes uro i kroppen eller andre form for stress, kan en slyngevugge dog, som nævnt, være behjælpelig, om end det mest er om dagen. Som du sikkert allerede ved, bør små børn nemlig sove langt oftere end bare om natten, og en slyngevugge er den oplagte mulighed for at vugge dem hurtigt til drømmeland, når de skal sove af kortere omgang i deres små lure.

En slyngevugge er derfor også oplagt at bruge, hvis I oplever, at barnet ikke sover i mere end en halv time ad gangen. I så fald kan slyngevuggen nemlig hjælpe med at dysse dem ned i søvnen og dermed give både dig og barnet et mere sammenhængende hvil.

Vær dog opmærksom på, at en slyngevugge aldrig vil kunne erstatte fysisk nærhed til især moderen fuldstændigt. Sørg derfor også gerne for at vugge barnet i favnen, så det kan opleve hjerteslag og fysisk nærhed samt få lov til at amme.

Derudover er det også vigtigt at huske, at en slyngevugge ikke skal bruges om natten, hvor en fasbundet vugge egner sig langt bedre. Der er dog ingen tvivl om, at en slyngevugge kan være et enormt nyttigt redskab for et sæt førstegangsforældre. Det kan give barnet en tryggere og mere sammenhængende søvn, mens den kan give dig mulighed for også at få en på øjet i et kort øjeblik. Sådan er livet for en førstegangsforælder.

 

 

admini