Har du styr på sikkerheden på dine børns computere?

Teknologien har været i en rivende udvikling i efterhånden rigtig mange år, og særligt i det seneste årti har den for alvor taget fart.

Computere og forskellige IT-løsninger fylder mere og mere i dagligdagen for langt de fleste danskere, og det har bevirket, at flere personfølsomme oplysninger kan komme til at ligge alle mulige steder.

Det er ikke optimalt, hvorfor der er kommet langt større fokus på persondata og på at sikre diverse oplysninger.

Også børn i meget unge aldre begynder at snuse til internettet og teknologien – men har du styr på dine børns sikkerhed på computerne?

Beskyt børnene

Det er vigtigt at sørge for, at ens børn færdes sikkert på nettet, da de ellers kan komme til at se ting, børn ikke skal se.

Der cirkulerer eksempelvis massevis af stødende videoer mange steder på nettet, hvor vold, porno og dyremishandling blandt andet er at finde.

Den slags bør børn under ingen omstændigheder se, hvorfor man skal beskytte dem ved at gøre visse dele af deres computere utilgængelige eller børnesikrede.

Kunne du godt bruge lidt hjælp til det tekniske, kan du klikke her.

Tal med dem

Man bør sikre sig, at ens børn forstår, hvordan de skal agere, hvis de kommer i uheldige eller ubehagelige situationer på deres computer.

Derfor skal man få talt med dem om, hvad de eksempelvis gør, hvis der kommer en voldelig video frem på skærmen.

Dialog er en god måde, hvorpå børnene kan lære, hvordan de skal løse de udfordringer, de kan komme til at stå i på nettet, hvor de ofte vil skulle stå på egne ben.

Desuden skal man sikre sig, at deres data ikke efterlades alle mulige steder online, hvor det er uhensigtsmæssigt. Læs mere om datasikkerhed her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

admini