Tanker om Corona, som psykolog og forældre

Corona tager hårdt på alle. Uanset hvem man er, har man mærket en distancering fra sine medmennesker, i en grad, som ikke var der før. Det skyldes meget simpelt, at vi mennesker er flokdyr. Og når vi ikke bliver mødt af vores almindelige nærmeste, som begynder vi at mærke det.

Den måde vi mærker det på er mentalt. Vores sind kan gå ned og vi mangler motivation. Vi mennesker er nemlig de bedste motivationer for hinanden, så uden dem, kan det gå ned ad. Dette skal man ikke være bange for at snakke med nogle om.

En snak om helbred

Ligesom man kan snakke om fysisk helbred, så kan man også snakke om mentalt helbred.

Når ens helbred er ved at blive usundt, så bevirker det kroppen på negative måder. Altså ligesom et usundt fysisk helbred kan give kroppen sygdomme, kan et usundt mentalt helbred også give kroppen sygdomme. Det skal selvfølgelig ikke bekymre dig for meget, for ligesom fysiske sygdomme, kan det helbredes.

Og ligesom det fysiske helbred, er den bedste medicin imod sygdommene, at man holder sig sund. Den vigtigste ingrediens til et sundt mentalt helbred er altså forbindelse til andre. At man har nogle man kan være sammen med og nogle man kan snakke med. Og den bedste måde at vise hinanden at man holder sammen er via anerkendelse.

Den bedste måde vi an give anerkendelse på, er at lytte. Dette er blevet enormt svært, når alt kommunikation til uden for huset i dag foregår via en computerskærm. Ligesom vi ikke kan kommunikere direkte med folkene i en film, så føles det ikke som rigtig kommunikation med nogle gennem et skype-opkald for hjernen.

Derfor føler hjernen sig ikke anerkendt og ensom. Dette leder til usundt mentalt helbred. Bliv anerkendt allerede i dag og klik her for at se en psykolog.

 

 

admini